Slimme sok zendt data naar fysiotherapeut


Last van pijnlijke voeten of enkels? Slimme sokken kunnen helpen om een goede behandeling te krijgen. De door SoPhy ontwikkelde sokken zijn voorzien van sensoren en Bluetooth, zodat via een smartphone contact kan worden gemaakt met internet. De sensoren registreren hoe de patiënt zijn gewicht verdeeld en welke bewegingen de voet maakt. Een fysiotherapeut kan vanachter zijn computer de data uitlezen en een behandelplan opstellen, zonder dat de patiënt de behandelaar hoeft te bezoeken.

Lees meer via de BBC


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).