Sociale ontwikkeling kinderen centraal tijdens voetbaldagen

Ubuntu op sportvereniging Kampong
© Ubuntu op sportvereniging Kampong

Profvoetballer worden – het is de droom van veel jonge kinderen. Hoewel maar een enkeling die droom waarmaakt, draait het in de sport vaak om ‘de beste zijn’. Die druk zorgt ervoor dat veel kinderen het plezier in voetbal verliezen en uiteindelijk stoppen. En dat is zonde, zegt Christiaan Hageraats van sportinitiatief Ubuntu. Volgens hem kan de sport een belangrijke bijdrage kan leveren aan de sociale ontwikkeling van een kind.

Tijdens sportkampen en clubdagen van Ubuntu staat sociale ontwikkeling centraal. Kinderen leren bijvoorbeeld verantwoordelijkheid te nemen, respect voor elkaar op te brengen en met hun emoties om te gaan. De volgende sportdagen vinden deze zomer plaats in Utrecht. Lees meer via hetnieuwsvandevooruitgang.nl.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).