Speelfilm doorbreekt Chinese taboes

Screenshot from video by GengBaoChannel: '[Trailer] [Eng Sub] Looking for Rohmer (Seek McCartney) 寻找罗麦 - Han Geng, Jérémie Elkaïm'
© Screenshot from video by GengBaoChannel: '[Trailer] [Eng Sub] Looking for Rohmer (Seek McCartney) 寻找罗麦 - Han Geng, Jérémie Elkaïm'

Een nieuwe speelfilm doorbreekt taboes in China, zo schrijft de BBC. Looking for Rohmer is een Chinees-Franse co-productie die het verhaal vertelt van de liefde tussen twee mannen. Homoseksualiteit is in China bij wet verboden. Voordat een film in de Chinese bioscoop te zien is, moet deze worden goedgekeurd door een speciale commissie. Deze verbiedt veel films, zonder dat de redenen daarvoor met het publiek worden gedeeld. Hoewel de film niet goed werd bezocht en weinig positieve recensies kreeg, wordt het feit dat hij is uitgebracht gezien als een doorbraak.

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).