Spin springt op commando


Een dier trainen om te springen op commando. Dan denk je al snel aan een hond, een leeuw of misschien een dolfijn. Maar Britse wetenschappers zijn er nu in geslaagd om een spin te trainen, zo meldt de BBC. De springspin staat bekend om de bijzondere sprongtechniek, waarmee hij zich op zijn prooi stort. Daarbij kan hij zes keer zijn eigen lichaamslengte afleggen. De wetenschap wil graag weten welke beweging de poten maken om deze sprongen mogelijk te maken. Deze kennis kan namelijk helpen bij de ontwikkeling van robots. Door de spin te trainen om op commando te springen kon de beweging nauwkeurig worden vastgelegd.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).