Uber gaat slachtoffers seksueel geweld serieuzer nemen


Techbedrijven zullen slachtoffers van seksueel geweld serieuzer gaan nemen. Dat verwacht The Guardiannu taxibedrijf Uber heeft aangekondigd zijn beleid te veranderen. Volgens de oude voorwaarden moesten klachten van klanten en chauffeurs over seksueel geweld namelijk achter gesloten deuren worden opgelost, via een arbitragezaak. Dit leidde er vaak toe dat slachtoffers vertrouwelijkheidsovereenkomsten tekenden, waarin zij beloofden niet meer over de gebeurtenis te spreken. Tony West, de belangrijkste advocaat van Uber, stelt dat vrouwen vrij moeten zijn om zelf te beslissen of zij over hun ervaringen vertellen.

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).