Vermont eerste staat met genderneutrale toiletten


Genderneutrale toiletten. Je hoort er steeds vaker over, maar je ziet ze nog weinig. In Vermont gaat dat veranderen. De Amerikaanse staat heeft een wet aangenomen die alle openbare toiletten als genderneutraal aanmerkt. Dat schrijft The Independent. De maatregel geldt voor scholen, openbare gebouwen en de horeca. Alle enkele toiletten in deze gebouwen zijn straks genderneutraal. Urinoirs en toiletten met meerdere hokjes zijn uitgezonderd. Volgens de gouverneur van de staat is de wet vooral belangrijk voor transgender-kinderen, die op school worden gepest omdat zij anders zijn.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).