Vietnamese waterzuivering profiteert van Nederlandse kennis


Waterrijke gebieden kunnen profiteren van elkaars kennis. Dat bewijzen Nederland en Vietnam. Zo maakt een bedrijf in de Mekongdelta gebruik van Nederlandse technologie voor waterzuivering. Door op een energiezuinige wijze oppervlaktewater te zuiveren kunnen 80 duizend mensen van drinkwater worden voorzien en blijft het gebruik van chemicaliën beperkt. Volgens IPS maakten de Vietnamese waterbedrijven voorheen nog gebruik van zout grondwater. De omschakeling naar de zuivering van oppervlaktewater is mede gefinancierd met geld van een Nederlands klimaatfonds.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).