‘Welvaart leidt tot meer zorg voor bossen’


Als de welvaart toeneemt, gaan inwoners zich meer bekommeren om de natuur in hun land.En dit leidt ertoe dat bossen wereldwijd groeien in aantal en omvang. Dat blijkt uit nieuw onderzoek, zo schrijft de BBC. De wetenschappers noemen dit de ‘feel-good factor’. Een voorbeeld is India: de afgelopen 50 jaar groeide de welvaart in het land. Hoewel de bevolking meer dan verdubbelde, slaagde India er toch in de oppervlakte van haar bossen te laten toenemen. Dankzij landbouwhervormingen konden boeren toe met minder grond om de bevolking te voeden. Op de verlaten akkers groeien nu weer bomen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).