Zadenballen voor nieuwe bomen in Kenia


Ze zien eruit als kleine zwarte balletjes. Maar volgens de ontwikkelaar kunnen de zadenballen een grote rol spelen bij het tegengaan van de ontbossing in Kenia. Dat schrijft de BBC. Seedballs Kenya maakt balletjes van houtskool die een boomzaadje bevatten. Dankzij de houtskoolhuls zijn de zaadjes beschermd tegen vogels en insecten. De producent werkt samen met helikopterbedrijven om de balletjes vanuit de lucht te kunnen verspreiden. Tijdens het regenseizoen spoelt de houtskool weg en kunnen de zaden ontkiemen. Ongeveer de helft van de zaden zal uitgroeien tot een volwassen boom.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).