Zonnepanelenfabriek in Zaandam


1 zonnepaneel per minuut. En dat 24 uur per dag, 5 dagen per week. Dat wordt de productie van een nieuwe Nederlandse zonnepanelenfabriek, zo schrijft Het Parool. Aan het eind van dit jaar zal fabrikant Energyra een nieuw pand in gebruik nemen in Zaandam. Dat is opvallend, omdat de productie van zonnepanelen de afgelopen jaren vrijwel volledig naar lagelonenlanden is verplaatst. De panelen van het bedrijf maken gebruik van een nieuwe, in Nederland ontwikkelde techniek, waarbij de stroom wordt afgevoerd via een speciale lijm. Dit zou ervoor zorgen dat de panelen minder snel slijten en ook makkelijker te recyclen zijn dan gewone zonnepanelen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).