Aardbeientelers Myanmar geholpen met koelwagens


Myanmar kent een groot aantal aardbeientelers, die het fruit al generaties lang verbouwen. Maar het ontbreekt hen aan de middelen om hun producten zonder schade te vervoeren. Veel fruit gaat verloren, vanwege de hitte en door botsingen tijdens het transport. De telers krijgen nu hulp van het Japanse Sojitz Logistics, dat busjes met koelsystemen levert. Daardoor worden de aardbeien niet beurs en komt de temperatuur nooit boven de 8 graden Celsius. Dankzij het verbeterde transport gaat er minder aardbeien verloren en is het inkomen van de telers sterk gestegen.

Lees meer via The Japan Times.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).