Afghanen lopen honderden kilometers voor vrede


Het begon met een groepje van 9 man, maar inmiddels lopen tientallen Afghanen van Helmand naar de hoofdstad Kaboel. Met de 700 kilometer lange tocht tijdens de vastenmaand willen zij een oproep doen voor vrede. Nog steeds is de strijd tegen de Taliban niet voorbij: de Afghaanse overheid heeft slechts 60 procent van het grondgebied in handen. De groep wil met de tocht een krachtig geluid laten horen en politici ervan te overtuigen dat het tijd is voor vrede.

Bekijk de video van Al Jazeera:


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).