Albert Heijn gaat hoeveelheid suiker verminderen

© by Jade Wulfraat

We weten allemaal dat te veel suiker slecht is, maar het kan in de supermarkt moeilijk zijn om een gezonde keuze te maken. Daarom wil Albert Heijn de hoeveelheid suiker in de producten sterk gaan verminderen. De supermarktketen gaat per product bekijken hoe de grootste reductie kan worden bereikt. Bij ketchup kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor zoetere tomaten. Maar zo eenvoudig is het niet altijd: de suiker in muesli geeft niet alleen smaak, maar dient ook als bindmiddel. Albert Heijn zegt zich aanvankelijk te richten op producten van het huismerk. Met A-merken zal worden onderhandeld over het verminderen van de hoeveelheid suiker.

Lees meer via de Nationale Zorggids


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).