‘Architecten moeten zich focussen op milieubewuste ontwerpen’


Architecten moeten afzien van projecten die geen rekening houden met klimaat, natuur en milieu. Dat stelt Leo van Broeck, curator van de Rotterdamse Architectuurbiënnale, in Trouw. Van Broeck stelt dat veel architecten zich verschuilen achter een focus op vorm en goede smaak. Volgens hem mag dit geen excuus zijn om niet milieubewust te ontwerpen. Architecten kunnen een rol spelen bij het behalen van de doelstellingen van het klimaatakkoord. De curator roept ontwerpers dan ook op om hun verantwoordelijkheid te nemen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).