Elektriciteit opgeslagen in ‘vloeibare lucht’


Elektriciteit opslaan in de lucht. Een nieuwe centrale in Engeland moet dit mogelijk maken, zo schrijft The Guardian. De Highview Power-centrale maakt gebruik van een nieuwe techniek, waarbij lucht met grote hoeveelheden elektriciteit wordt afgekoeld tot een temperatuur van -200 graden. Hierdoor wordt de lucht vloeibaar en kan het in grote tanks worden opgeslagen. Later kan deze vloeistof worden omgezet in elektriciteit. De techniek kan een uitkomst zijn voor de opslag van schone energie.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).