Emoji tegen aardbevingen


Kan een emoji  je leven redden? Die vraag stelt de BBC. Bij noodhulp denk je wellicht niet snel aan de gele gezichtjes. Maar in situaties waarin elke seconde telt, kan het een effectieve manier zijn om te communiceren. Dat denkt althans een internationale groep wetenschappers, die lobbyt voor een aardbevings-emoji. Volgens de groep is het belangrijkste voordeel van de kleine afbeeldingen dat zij niet gebonden zijn aan taal. Geautomatiseerde alarmsystemen kunnen de boodschap zo snel overbrengen, zodat mensen tijdig een schuilplaats kunnen zoeken.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).