Gezondere koeien dankzij big data

© Cow by Brina Blum

Een app helpt boeren de gezondheid van hun vee te controleren. Dat schrijft Trouw. De manier waarop een koe beweegt, zegt veel over het welzijn van het dier. Het Nederlandse Connecterra heeft een sensor ontwikkeld die de bewegingen van de koe in kaart brengt. Wanneer uit de data blijkt dat een dier ziek is, krijgt de boer een seintje via de app. Op deze manier kan hij gemakkelijk duizenden dieren tegelijkertijd in de gaten houden en zo veel tijd besparen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).