Ghanese ondernemer doet goede zaken met afvalplastic


Afvalplastic als product, in plaats van als probleem. Dat is het bedrijfsmodel van Makafui Awuku, die in Ghana zijn eigen recyclingbedrijf heeft opgezet. Hij bedenkt originele producten op basis van oude plastic flessen, variërend van een afvalbak tot een draagbaar toilet. Zijn volgende plan is een bushokje, volledig gemaakt van afvalplastic. Inmiddels heeft Awuku zeven mensen in dienst, die zich fulltime bezighouden met recycling.

Lees meer via BBC.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).