Google gaat steden ‘ruiken’


Hoe schoon is de lucht in Almere, of Meppel? Nog even, en Google kan het je vertellen. De auto’s die het bedrijf inzet voor zijn Streetview-dienst, zijn straks namelijk in staat de luchtkwaliteit te meten. Dat schrijft Het Parool. Kopenhagen is als eerste aan de beurt om te worden onderzocht, daarna zal Nederland volgen. Google wil op basis van de gegevens kaarten gaan maken, die de luchtkwaliteit per straat weergeeft. Op basis van deze informatie kunnen overheden gerichter maatregelen nemen tegen vervuiling.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).