‘Klimaatvriendelijke schapen’ Nieuw-Zeeland


Bij ‘schapen’ denk je misschien niet meteen aan milieuvervuiling. Toch zijn de dieren een belangrijke bron van uitstoot, voornamelijk van methaan. Die komt vrij door de boeren die de beesten laten. In Nieuw-Zeeland is zelfs meer dan de helft van alle broeikasgassen afkomstig van de veeteelt. In het plaatsje Mosgiel worden daarom al jaren exemplaren gefokt die minder boeren, om zo tot een milieuvriendelijke kudde te komen. Inmiddels loopt de derde generatie schapen rond en deze dieren stoten 10 procent minder methaan uit. Binnen een paar jaar moeten schapen uit de kudde ook in andere delen van Nieuw-Zeeland worden geïntroduceerd.

Lees meer via Trouw.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).