Kookboek voor patiënten met beroerte


Hoe kook je met maar één hand? Die vraag is zeer relevant voor mensen die een beroerte hebben gehad. Zij verliezen vaak de controle over één van hun armen. Hierdoor worden dagelijkse taken, zoals koken, een stuk lastiger. Drie Belgen komen nu met een oplossing. Een verpleegster, een chefkok en een therapeut werkten samen aan een speciaal kookboek. Daarin staan trucs om met één hand te raspen of te snijden. In een reportage van de BBC geven patiënten aan dat ze dankzij het boek veel zelfstandiger zijn geworden.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).