Krasloten voor restauratie Frans erfgoed


De Franse overheid brengt krasloten uit om zo geld bijeen te brengen voor de restauratie van monumentale gebouwen. Het is een van de manieren waarop een speciale overheidscommissie het verval van het Franse erfgoed wil tegengaan. Volgens de Volkskrant hebben duizenden Franse monumenten dringend een opknapbeurt nodig. Van de ruim 40 duizend gebouwen die zijn geregistreerd als historisch monument, verkeert een kwart in slechte staat. De actie moet zorgen voor meer bewustwording voor de staat van het erfgoed. De commissie verwacht met de krasloten zo’n 20 miljoen euro binnen te halen. Dit geld wordt ingezet voor de renovatie van 269 geselecteerde monumenten.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).