Meer insectenkwekers


Krekels en wormen als redders van de landbouw. Steeds meer boeren en investeerders stappen over op het kweken van insecten, zo schrijft Trouw. Dat blijkt onder meer uit het nieuwe rapport De ontpopping van de insectensector.Voorheen werden insecten voornamelijk gekweekt als voer voor reptielen. Sinds vorig jaar maken ook kweekvisserijen gebruik van insecten. Op termijn zou het zelfs mogelijk zijn er koeien en varkens mee te voeden. Dat zou veel milieuvriendelijker zijn dan het huidige veevoer. Daar zit namelijk veel soja in, waarvoor bos moet worden gekapt. Ook voor de mens zijn krekels een gezonde bron van voedingsstoffen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).