‘Moderne technologie kan prestaties topvoetballers verbeteren’


De tijd dat voetbal een eenvoudig spel was van 11 tegen 11 is voorbij, schrijft De Morgen. Op het WK Voetbal dat vanaf deze week in Rusland wordt gehouden, zet vrijwel elk team moderne technologieën in. Zo gebruikt de bondscoach van het Belgische team, Roberto Martínez, een drone om de bewegingen van zijn spelers te analyseren. Werner Helsen, professor trainingsleer en prestatiesportbegeleiding, verwacht dat technologie een steeds grotere rol gaat spelen in de sport. Volgens Helsen zouden voetballers met behulp van bijvoorbeeld virtual reality kunnen trainen met lastige wedstrijdsituaties en zo hun spelintelligentie verbeteren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).