Nederlands bedrijf ontwikkelt ‘blockchainkoffie’


Weet jij waar je koffie vandaan komt en of deze eerlijk geproduceerd is? Grote kans van niet. Door de complexe toeleveringsketen is dit soort informatie vaak moeilijk te achterhalen. De Nederlandse impactorganisatie Fairfood probeert dit probleem op te lossen met blockchainkoffie. Alle informatie over de weg die de koffie aflegt wordt vastgelegd op een blockchain. Zo kun je met een simpele QR-scan achterhalen waar je koffie vandaan komt. En dat is niet alleen een voordeel voor consumenten. Ook voor de onderhandelingspositie van koffieboeren is het gunstig, zegt Sander de Jong van Fairfood.

 De Jong hoopt dat de blockchainkoffie volgend jaar in de supermarkt verkrijgbaar is. Wil je meer Nieuws van de Vooruitgang? Abonneer je dan op onze podcast.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).