Nieuwe irrigatiemethode Burkina Faso


Een irrigatieproject in Burkina Faso zorgt voor een sterke stijging van de landbouwopbrengst, zo schrijft Deutsche Welle. In het West-Afrikaanse land leeft bijna 90 procent van de bevolking van de landbouw. De overheid is nu een project gestart om de oogst te vergroten. Nieuwe irrigatiesystemen worden verkocht aan landbouwcoöperaties voor 20 procent van de normale prijs. De systemen maken gebruik van drip-irrigatie, waarbij kleine hoeveelheden water geleidelijk worden afgegeven. Het systeem verviervoudigd de hoeveelheid maïs die op een bepaalde oppervlakte kan worden verbouwd.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).