Oeganda toekomst van hardlopers


Wie aan hardlopen denkt, denkt aan Kenia. Maar de hardlopers van de toekomst komen uit Oeganda, zo schrijft de Volkskrant. Net als in Kenia is hardlopen er een populaire sport en is er veel talent te vinden. Tot nu toe ontbrak het in het land aan de benodigde infrastructuur. Inmiddels kijken sportmanagementbureaus steeds vaker naar Oeganda om nieuwe talenten te ontdekken. Zij investeren in trainingsfaciliteiten en zijn actief aan het scouten. Daardoor kunnen de talentvolle hardlopers trainen met professioneel materiaal en begeleiding en zich zo ontwikkelen tot topatleet.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).