Oscar-Academy nog nooit zo divers


Bij vorige edities van de Oscars was er veel kritiek op de samenstelling van de Academy die de filmprijzen uitreikt. Die zou voornamelijk bestaan uit oudere, witte mannen. Maar de samenstelling van de 928 leden die dit jaar toetreden tot de Academy is juist opvallend divers, zo schrijft Knack. Zo zijn ze afkomstig uit 59 verschillende landen, is bijna de helft vrouw en is zo’n 40 procent niet-wit. Ook zijn er meer mensen met een etnische achtergrond aangesteld in leidinggevende posities.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).