Planten aangepast om plagen te bestrijden


Motten vormen een grote bedreiging voor verschillende planten en gewassen. Nu worden deze nog veelal bestreden met pesticiden. Wetenschappers hebben een niet-schadelijk alternatief ontwikkeld, zo schrijft The Guardian. Door de genetische structuur aan te passen, gaan de planten feromonen afscheiden. Deze komen overeen met die van de insecten, waardoor hun pogingen om te paren verstoord raken. Op deze manier kan de werking van pesticiden worden nagebootst zonder schadelijke neveneffecten. De methode is al bewezen bij de bestrijding van motten. Nu wordt onderzocht of ook meelwormen en bolwormen op deze manier kunnen worden bestreden.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).