Project tegen plasticvervuiling Haïti


Plasticvervuiling. Het is een wereldwijd probleem, en vrijwel nergens is dat beter zichtbaar dan in Haïti. Veel mensen leven tussen het wegwerpplastic en sporen ervan zijn zelfs terug te vinden in de bloedbaan van de bevolking. Om aan deze situatie een einde te maken is het project The Plastic Bank opgezet. De initiatiefnemers betalen Haïtianen om plasticafval in te zamelen en verkopen het vervolgens voor recycling. Op deze manier moet het project een einde maken aan zowel armoede als vervuiling.

Lees meer via Deutsche Welle.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).