Rugbyclinics voor gedetineerden


Respect, discipline en kameraadschap. Dat zijn de kernwaarden van het rugby en dat maakt de sport bij uitstek geschikt voor gedetineerden. Vanuit die gedachte richtte jeugdzorgwerker en rugbyer Joeri Peperkamp vier jaar geleden Turn-Over op. Sindsdien heeft hij ongeveer 250 gedetineerden rugbylessen gegeven. En het project boekt uitstekende resultaten. Volgens Het Parool zou meer dan driekwart van de deelnemers niet terugvallen in crimineel gedrag. 80 procent heeft een jaar na afsluiting van het traject een baan, of gaat terug naar school.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).