Statiegeld op plastic tasjes


Statiegeld op plastic flessen kennen we al langer. Maar de Deense supermarktketen Netto heeft nu een statiegeldregeling voor plastic tasjes geïntroduceerd. De maatregel moet zorgen voor meer bewustwording en voorkomen dat plastic tassen in de natuur terechtkomen. Dat schrijft nieuwssite The Local. In de eerste twee maanden was het aantal ingeleverde tassen lager dan vooraf gehoopt. Toch spreekt directeur Michael Løve van een succes. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is de verkoop van plastic tasjes namelijk met tien procent teruggedrongen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).