Township Zuid-Afrika maakt straten schoon


De township Diepsloot bij Johannesburg maakte de afgelopen jaren een enorme bevolkingsgroei door. Dat leidde tot grote problemen bij de afvalverwerking. Inmiddels is het tij gekeerd, dankzij de inzet van de lokale jeugd, zo schrijft Deutsche Welle. In het Roots and Shoots-programma verzamelen kinderen zwerfafval, scheiden het en brengen het naar een recyclingstation. Het programma leert de kinderen ook hoe zij zelf een groentetuin kunnen aanleggen, waarmee hun gezin het inkomen kan aanvullen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).