‘Transgenderzorg moet worden uitgebreid’


De Nederlandse transgenderzorg moet worden uitgebreid. Daar gaat de gemeente Amsterdam op aandringen bij het kabinet, zo schrijft Het Parool. De uitbreiding van de zorg moet een einde maken aan de lange wachtlijsten voor mensen van wie de genderidentiteit niet overeenkomt met hun lichaam. Zo kan het VUmc jaarlijks 900 mensen helpen. Dat is niet genoeg om aan de vraag te voldoen: er bestaat een wachtlijst voor nog eens 1000 transgenders. Volgens de gemeente zou er een derde expertisecentrum voor transgenders bij moeten komen. Ook moet de groep beter worden opgevangen bij de huisarts en hulpverleners.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).