Turkse zet theater in om vrouwen een stem te geven


Kan theater helpen de maatschappij te veranderen? Op het Turkse platteland bestaat er nog weinig gelijkheid tussen mannen en vrouwen. De man wordt vaak gezien als het hoofd van het gezin en de vrouw moet hem gehoorzamen. Ümmiye Kocak stelt in een theatervoorstelling deze strikte genderrollen aan de kaak. Met haar dorpsgenoten voert ze het stuk inmiddels in heel het land op. Volgens Deutsche Welle is Ümmiye voor veel jonge Turkse vrouwen een rolmodel geworden. Onlangs was ze te zien in een reclame waarin ze voetballer Cristiano Ronaldo regieaanwijzingen geeft.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).