Waarom vinden wij suiker zo lekker?


Waarom vinden wij suiker zo lekker? Het antwoord is te vinden in ons brein. Wetenschappers identificeerden bij muizen twee hersengebieden die zorgen voor de positieve reactie op suiker, zo schrijft The Guardian. Daar bleef het niet bij: de onderzoekers slaagden erin om deze gebieden aan te passen. Hierdoor kon de positieve respons veranderen in een neutrale, of zelfs een negatieve. Het onderzoek zou kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van behandelmethoden voor eetstoornissen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).