Wc-papier gebruikt voor waterzuivering


De waterkwaliteit verbeteren én energie opwekken. En dat allemaal met gebruikt wc-papier. In Ede doen ze het, zo schrijft de Volkskrant. Het wc-papier wordt met een zeef uit het riool gehaald en omgezet in actieve kool. Dit materiaal kan uiteenlopende stoffen uitstekend absorberen. De actieve kool wordt gebruikt in een waterzuiveringsinstallatie, waar het wordt ingezet om medicijnresten uit het water te filteren. Oude medicijnen zijn zeer schadelijk voor de waterkwaliteit. Bij de productie van actieve kool ontstaat ook nog bio-olie, die als brandstof kan worden gebruikt.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).