Zeewier in opkomst in Europa


Zeewier. We kennen we het nu nog voornamelijk van de sushi. Maar het verbouwen en eten van de waterplant is in opkomst in Europa. Zeewier bevat veel goede voedingsstoffen, waaronder jodium, eiwitten en calcium. Sommige soorten bevatten zelfs meer ijzer dan vlees. Volgens De Morgen zijn het vooral de restaurants in het hogere segment die de waterplant hebben omarmd. Behalve gezond, is zeewier ook veelzijdig en praktisch, omdat het weinig tijd nodig heeft om te koken. Op termijn zou zeewier een van de milieuvriendelijke alternatieven kunnen zijn voor onze huidige voedingspatroon.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).