Bericht van Jaap Brienen: “Mijn tip voor North Sea Jazz: Anderson .Paak”

© Jaap Brienen. Foto: Hans-Peter van Velthoven

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vandaag: Jaap Brienen, music director bij Sublime.

Het was een warme zaterdagavond in juli, twee jaar geleden, en we stonden met zijn allen in een snelkookpan. Ahoy, Rotterdam, tijdens het North Sea Jazz Festival, een volle zaal, en op het podium de man die je gezien moest hebben. Anderson .Paak, de naam die ineens overal opdoemde in de maanden daarvoor. Heel raar geschreven ook: Anderson-spatie-punt-Paak. Of Pek, of hoe moest je dat eigenlijk uitspreken?

Ik was vooraf een beetje verontwaardigd, want een gemiddelde North Sea Jazz-show duurt toch anderhalf uur, en uitgerekend voor die show die ik heel graag wilde zien stond maar drie kwartier gepland. Maar na drie kwartier Anderson .Paak wist ik dat het ook geen anderhalf uur had kunnen duren, want dat zou hij zelf nooit overleefd hebben volgens mij. Wat een grenzeloze energie: hij drumde, zong, rapte, danste, sprong, schreeuwde, en rende rond, zijn grijze trui was doorweekt van het zweet, en Anderson liet ons allemaal hijgend achter. Wat was dat?

Dat was dus Anderson .Paak, en voor ieder van jullie die net als ik nóg een keer willen en voor iedereen die er niet bij was: deze zaterdag is hij weer op North Sea Jazz. De show duurt deze keer een half uur langer dan de vorige, en saai zal het niet worden: zoals hij zelf al belooft: I never wanna waste your time. Mijn tip voor North Sea Jazz: Anderson.Paak.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).