Amsterdam experimenteert met graffitiwerende stickers

© Graffiti

Kleine, grijze elektriciteitskastjes – graffitispuiters en posterplakkers weten er wel raad mee. Maar de beplakte en bespoten kastjes zijn Amsterdammers een doorn in het oog. Gemeentereinigers poetsen de kastjes dagelijks schoon, maar aan het eind van dag zijn ze vaak alweer beklad. Sinds deze week experimenteert Amsterdam met graffitiwerende stickers, zo schrijft Het Parool. De stickers bedekken de elektriciteitskastjes volledig, en maken bekladding vrijwel onmogelijk. Posters glijden van de kastjes af, en inkt laat zich met een spons wegvegen. De kasten zien er ook nog eens een stuk aantrekkelijker uit. De afbeeldingen op de stickers zijn namelijk oude zwart-witfoto’s uit het Stadsarchief.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).