Bericht van Shaif Basier: “Paarden maken de wereld eerlijker”

Shaif Basier
© Shaif Basier

Wat is er bijzonder aan een paard in de wei? Genoeg vindt bankier Shaif Basier! Paarden zijn onze grote vergeten historische helden.

Deze maand was ik voor klanten uit de mobiliteitsindustrie in Rome, een mysterieuze stad boordevol passie en creativiteit.

Een van m’n klanten behoort tot de grootste autofabrikanten op aarde en de andere ontwikkelt superieure blockchaintechnologie in de internationale paardenindustrie. Een degelijke blockchain maakt eerlijker en transparanter zakendoen mogelijk. En dat is hard nodig in de miljardenbusiness van de paardenwereld, waar grote behoefte is aan fraudepreventie en digitalisering.

Rome is een drukke autostad die met haar brede wegen en fraaie Palazzo’s een prachtige brug vormt tussen de bruisende moderne wereld van vandaag en de turbulente oudheid. Daar moest ik aan denken toen ik in het Colloseum ineens paarden zag.

Ik dacht: zonder deze trouwe edele vrienden was er geen grote mobiliteit voor de Romeinen en de mensheid mogelijk geweest. Zonder mobiliteit geen kruisbestuiving in de wetenschap. En zonder deze kruisbestuiving had de industriële revolutie nooit kunnen plaatsvinden.

Paarden zijn dus de grote vergeten historische helden die ons letterlijk naar de vooruitgang van de 21e eeuw droegen. En nu doen ze dat weer, richting een eerlijkere toekomst met blockchain-economie.

Is dat geen prachtige romantische symboliek? Daar moest ik aan denken, in het Colloseum, bij de paarden van Rome.

De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).