Goedkope brillen helpen slechtzienden in Malawi


Een bril die je voor 1 dollar kunt maken. In Malawi is dat voor talloze slechtzienden een uitkomst, zo schrijft de BBC. In het Afrikaanse land is er per miljoen inwoners maar 1 opticien beschikbaar. De organisatie GoodVision gebruikt een speciaal apparaat, dat ijzerdraad gemakkelijk kan buigen tot een montuur. Deze monturen worden voorzien van goedkope plastic brillenglazen. De organisatie voert door het hele land gratis oogtesten uit en heeft inmiddels meer dan 20 duizend brillen uitgedeeld.

Wil je meer nieuws van de vooruitgang? Abonneer je dan op onze podcast.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).