Koolmezen mogelijk effectief bestrijding eikenprocessierups


De inzet van koolmezen kan mogelijk helpen bij de bestrijding van de eikenprocessierups. Dat schrijft Trouw. De rups nest zich in eiken. Wanneer je met het diertje in aanraking komt, kun je daar akelige klachten aan overhouden zoals jeuk en irritatie aan de luchtwegen. Jarenlang werd het diertje bestreden met gif en biologische preparaten. Maar zonder resultaat. Boeren in Drenthe plaatsen nu nestkastjes voor koolmezen. Deze aanpak lijkt effectief, de mezen zijn dol op de rupsen en vreten zelfs de poppen op. De proef met de vogels duurt nog drie jaar.

Wil je meer Nieuws van de Vooruitgang? Abonneer je dan op onze podcast

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).