Lesbische vrouw krijgt visum in Hongkong


Een lesbische vrouw heeft een visum gekregen om bij haar partner in Hongkong te gaan wonen. Eerder had het ministerie van Immigratie haar visumverzoek afgewezen. De vrouw ging hierop naar de rechter  die haar in het gelijk stelde. Nu heeft ook het Hooggerechtshof bepaald dat Hongkong de vrouw het visum niet mag weigeren.  Deutsche Welle spreekt van een belangrijke mijlpaal. Momenteel erkent Hongkong het homohuwelijk nog niet. Amnesty International hoopt dat de uitspraak een keerpunt zal zijn voor de rechten van LHBTQ-gemeenschap in Azië.

Wil je meer Nieuws van de Vooruitgang? Abonneer je dan op onze podcast.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).