Love Commandos helpen Indiase jongeren

© Indian bride by Ram Balmur

Zelf bepalen met wie je trouwt. In India is dat nog geen vanzelfsprekendheid. Wel verzetten jongeren zich steeds meer tegen zowel het kastenstelsel als het gearrangeerde huwelijk. Zij ontmoeten elkaar ook steeds vaker via internet, bijvoorbeeld op Facebook. Jongeren die willen trouwen tegen de wil van hun ouders in, kunnen nu in Delhi terecht bij de organisatie Love Commandos. Deze beschermt hen tegen boze familieleden en biedt hen zelfs onderdak als dat nodig is. Binnenkort zendt Deutsche Welle een documentairereeks uit over de Love Commandos. Bekijk hier alvast een trailer.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).