Vertalingsapp voor ambulancebroeders


Zo snel mogelijk de juiste hulp kunnen bieden. Voor een ambulancebroeder is dat essentieel. Slachtoffers moeten dan ook snel duidelijk kunnen maken wat er is gebeurd en wat hen mankeert. Soms staat een taalbarrière daarbij in de weg. Een oplossing komt in de vorm van een speciale vertaalapp voor ambulancepersoneel, zo schrijft Metro. De app spreekt 8 verschillende talen, waaronder Pools en Arabisch. De vertaalapp is in staat om algemene vragen te stellen, zoals ‘gebruikt u medicijnen’ en ‘bent u ergens allergisch voor’. Een deel van het Nederlandse ambulancepersoneel gaat de app nu testen.

Wil je meer Nieuws van de Vooruitgang? Abonneer je dan op onze podcast.

 

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).