Doven in Somalië richten eigen voetbalcompetitie op


Voetballen doe je met je benen, niet met je oren. Toch worden slechthorenden in Somalië vaak nog uitgesloten van voetbalclubs. Daarom hebben een groep doven in de hoofdstad van Somalië, Mogadishu, hun eigen voetbalcompetitie opgezet. Dat meldt de BBC. De teams bestaan voor een groot deel uit slechthorende spelers. Dus tactiek wordt in gebarentaal doorgenomen. De dovencompetitie hoopt snel erkend te worden door de Somalische voetbalfederatie.

Wil je meer Nieuws van de Vooruitgang? Abonneer je dan op onze podcast.

 

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).