Een dagje niets doen; daar hoef je je helemaal niet schuldig over te voelen


Lekker een dagje niets doen; daar hoef je je helemaal niet schuldig over te voelen. Verveling is namelijk heel zinvol. Dat schrijft de Volkskrant.  Volgens ‘vervelingswetenschapper’ Wijnand van Tilburg heeft vervelen een evolutionaire functie.
Als je niets doet wordt je brein opstandig en gaat het op zoek naar nieuwe prikkels.
Zo werden onze voorouders op loze momenten aangespoord om voedsel te zoeken. Nu zijn momenten van verveling op een andere manier functioneel. Ze geven je de ruimte om na te denken over het leven. Ook zorgt verveling voor meer creativiteit.

Wil je meer Nieuws van de Vooruitgang? Abonneer je dan op onze podcast.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).