Ara Thunder laat zien dat ook vrouwen de talking drum kunnen bespelen

© bbc

De talking drum is een typisch West-Afrikaans instrument. Normaal gesproken wordt de trommel alleen door mannen bespeeld. Maar de Nigeriaanse Ara Thunder laat zien dat ook vrouwen het instrument kunnen bespelen. Dat is te zien in een video van de BBC. De trommel wordt traditioneel gebruikt om berichten van het ene dorp naar het andere dorp te communiceren. Ara Thunder hoopt dat het instrument nu meer mensen enthousiast kan maken voor de rijke cultuur van haar land.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).