Carlsberg stopt met gebruik plastic ring


De Deense bierbrouwer Carlsberg stopt met het gebruik van plastic sixpack-ringen. Dat meldt nieuwssite The Local. De plastic ringen zijn bedoeld om blikken bier bij elkaar te houden, maar belanden vaak in het milieu. Dat is erg gevaarlijk voor dieren, die erin verstrikt kunnen raken. Ook zijn de ringen slecht afbreekbaar. Carlsberg stapt nu over op een verpakking waarbij de blikken met een soort lijm worden samengehouden. Deze maatregel zou in totaal meer dan 1200 ton plastic kunnen besparen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).